Over Nouvelle
Cuisine

Comfort food met een gezonde twist

Nouvelle Cuisine is de internationaal gangbare aanduiding voor een stijl van koken die vanaf de jaren ‘60 op gang kwam, gekenmerkt door verse en licht bereide ingrediënten die op een bijzondere manier gepresenteerd worden. Comfort food met een gezonde twist. Dát zijn wij.

Nouvelle Cuisine ontstond in 2019 in Amsterdam en wij zijn trots om te zeggen dat wij dé comfort food bedrijfscatering zijn in Amsterdam en omstreken. Lekker, gezond en vers eten gaat bij ons hand in hand. Verwacht comfort food (optioneel gezond) voor een eerlijke prijs.

“Toen Nouvelle Cuisine werd opgericht, was in elk geval één ding duidelijk: er moet een lekkere cateraar komen van hoge kwaliteit, maar mét gezonde basis. Comfort food met een optionele gezonde twist is daarom altijd de basis van Nouvelle Cuisine.”

Because we care

In een wereld waarin de werkdruk hoog is, 1 op de 6 (!) werknemers in Nederland kampt met burn-outklachten en er tijdens een drukke werkdag niet altijd tijd en ruimte is voor een gezonde, verse lunch, wordt er vaak uit gemakzucht naar een ongezonde hap gegrepen. Begrijpelijk, maar ook zonde. Dus dat beter als u het aan ons vraagt. Een gezonde basis op de werkvloer is namelijk essentieel voor het behouden van gezonde, gelukkige en energieke werknemers. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het eetgedrag van werknemers een grote invloed heeft op de werkdag. Dat is niet zo gek: gezonde voeding is de nummer één energiebron voor het menselijk lichaam, en daarmee ook voor het brein.

Bewust
Lekker
Vers

Gezonde werknemers = een gezond bedrijf

Aangezien de meeste werknemers in Nederland een groot deel van hun tijd doorbrengen in een kantoor, is gezonde voeding op de werkvloer extra belangrijk. Daarmee creëert u niet alleen een lunchmoment waar iedereen naar uitkijkt, maar ook een lunch die voorziet in de belangrijke voedingsstoffen en energie. Zo kunt u op de korte, maar ook op lange termijn zorgen voor gezonde en gelukkige werknemers. En u weet: gezonde werknemers = een gezond bedrijf.

Wat zegt onderzoek over gezond eten op de werkvloer?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat werknemers die gezond eten en tenminste 3 keer per week een half uur bewegen, zich gelukkig voelen, beter presteren en zich minder vaak ziek melden. Minder futloze momenten of energiedipjes, maar een gezond immuunsysteem en een gezond energieniveau.

De productiviteit bij werknemers zou wel met 20 procent stijgen wanneer werknemers tenminste 4 keer per week groenten en fruit eten, zegt het Amerikaanse onderzoek. Het onderzoek wijst ook uit dat bij wie in de basis gezonde voeding eet, er systematisch minder ziekteverzuim voorkomt ten opzichte van werknemers die ongezond eten. Zij zouden tot wel 27 (!) procent vaker thuis blijven. Met een gezonde bedrijfslunch zegt u dus gedag tegen de bekende after lunch dip en futloze uurtjes, en hallo gezond, vers en heerlijk eten en gezonde en energieke werknemers.

Onze klanten

Benieuwd naar onze catering?